Camponotus aethiops

10.2514.10

Wissen

Beschrijving

Mieren van Camponotus aethiops komen van nature voor in Zuid-Europa. Het is een grote miersoort die erg makkelijk te houden is. Hun winterrust periode is ook vrij kort in vergelijking met andere Europese miersoorten. Deze miersoort van de Camponotus genus zie je jammer genoeg niet heel vaak voorbij komen terwijl het toch een populaire soort is.

Basis informatie

Distributie: Zuid-Europa
Habitat: bosgebieden en grasland
Type kolonie: monogyne
Grootte gyne: ca. 12mm – 13mm
Grootte werksters: ca. 6mm – 10mm
Dieet: suikerbronnen (honing, schenkstroop, suikerwater) en insecten zoals vliegen, krekels en muggen.
Luchtvochtigheid: 50 – 60%
Temperatuur: 21 – 24 graden
Winterrust: ja, van eind november tot eind februari
Kolonie ontwikkeling: volledig clausstraal
Moeilijkheidsgraad: 🐜🐜

Extra informatie

Kolonie grootte

1Q met broed, 1Q met 1 – 10 werksters

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Camponotus aethiops” te beoordelen

You've just added this product to the cart:

Translate site »