Pheidole flaveria

12.4020.80

Wissen

Beschrijving

Pheidole flaveria of groothoofdmier zijn kleine, maar zeer agressieve miertjes. Ze verdedigen hun territorium fel en reageren zeer snel op aangeboden voedsel. Als de kolonie iets groter is, worden al snel soldaten gemaakt. Deze mieren hebben grote koppen (aldus dus de naam groothoofdmier) en worden ingezet om het nest te verdedigen tegen vijanden en om prooien het nest in te sleuren.

Basis informatie

Distributie: China
Habitat: bosraden en tussen gewassen
Type kolonie: polygyne
Grootte gyne: ca. 5mm – 7mm
Grootte werksters: ca. 2mm – 4mm
Dieet: suikerbronnen (honing, schenkstroop, suikerwater) en insecten zoals vliegen, krekels en muggen.
Luchtvochtigheid: 50 – 80%
Temperatuur: 24 – 28 graden
Winterrust: ja, van november tot maart
Kolonie ontwikkeling: volledig clausstraal
Moeilijkheidsgraad: 🐜🐜

Extra informatie

Kolonie grootte

1Q met 1 – 5 werksters, 1Q met 20 – 30 werksters, 2Q met 1 – 5 werksters, 2Q met 5 – 15 werksters

3 beoordelingen voor Pheidole flaveria

  1. 5 van 5

    jesse poelemeijer (geverifieerde eigenaar)

    3 kolonies opgehaald in amsterdam, vriendelijke man, en hele gezonde nesten! uren naar gekeken hoe de 3 verschillende nesten elkaar probeerde te accepteren en uiteindelijk zit alles in 1 nest! ga zeker weer hier naar toe!

  2. 5 van 5

    Aidan (geverifieerde eigenaar)

    De mieren waren goed en levend aan gekomen.

  3. 5 van 5

    Wesley (geverifieerde eigenaar)

    Leuke kleine miertjes
    Goed verzorgd kwamen ze binnen en tevens al een aantal majors in de kolonie.


Een beoordeling toevoegen

You've just added this product to the cart:

Translate site »